15 juni 2013

Docksta - Sundsvall typ

Jag är framme på Alnö. Det här är typ det bästa stället i hela världen. Förutom att Fredrik är här så finns det obegränsade mängder kaffe och mat och jag behöver inte cykla på två hela dagar och jag har en superskön säng att sova i och jag får duscha när jag vill och jag kan tvätta mina kläder och det nästan bästa av allt är att jag får spela SSX. Fatta. TV-spel.

Jag började ju dagen med ett getingstick och sen blev det egentligen inte bättre. Regn, motvind och bergsvägar i några timmar och så var jag till slut i Älandsbro, en mil norr om Härnösand. Där var jag tvungen att välja: skulle jag cykla vidare längs vägen och tälta när jag tog slut (det finns inget boende mellan Älandsbro och Sundsvall, cykelvägen)? Skulle jag stanna i Älandsbro över natten? Skulle jag cykla ner till Härnösand och ta in på ett vandrarhem? Jag ringde Fredrik för att rådgöra och samtalet slutade med detta: Jag skulle cykla så länge jag orkade och sen ringa och gråta och be Fredriks pappa hämta mig. Jag kunde inte längre se någon anledning att fortsätta cykla i morgon när alternativet att komma fram idag fanns.

Efter att detta var bestämt var det som om mina muskler gav upp. Verenda liten backe fick jag gå av och leda cykeln. Jag fick cykla på låga växlar även på flacka sträckor. Skavsåren gjorde ännu ondare än innan. Efter ett par timmar ringde jag och bad om skjuts. Och det kändes SÅ JÄVLA BRA! Hela den här kvällen på Alnö har varit underbar och jag är så glad att jag inte offrade den för några skruttiga mil och en tältsovning i regnet.

Nu ska jag sova. Sen ska jag sova ännu mer. Och när jag vaknar ska jag inte cykla. Livet är fantastiskt!

14 juni 2013

Hej Högakustenbron!

Mitt första getingstick!

Jag har väntat på att det här ska hända! Jag hade väl tur antar jag men det gjorde inte speciellt ont. Konstigt nog fick jag nån slags panikreaktion och av ren reflex slog jag sen ihjäl getingen. De dör väl efter att de stuckit ändå, eller hur?

Vårdguiden sa att eventuell allergisk reaktion ska komma inom en timme och att jag sen ska ta det lugnt i några timmar efter det. Den där första timmen går jag med på så jag ska ta en kaffe till här på campingen innan jag ger mig av. "Vad fånig hon är, varför skulle hon få en reaktion för?" tänker ni nu, men grejen är att jag är allergisk mot typ naturen. Jag tar astmamediciner året runt och mest när det är pollensäsong. "Vilken pollen då?" undrar ni. All pollen. Alltså alla träd, gräs och stenar man kan vara allergisk mot. Dessutom tar jag allergitabletter från februari till september och så lite extra så fort jag träffar ett djur. Jag är allergisk mot naturen. Så jag väntar en timme och kollar om jag får andningssvårigheter.

Nu har jag bara fästingar kvar på min checklista. Bring it on, fästingar!

Ö-vik - Docksta

Jag har inte kommit in i det här med bloggandet riktigt än och glömmer uppdatera ibland. Ledsen för det.

I går kväll cyklade jag till slut från Örnsköldsvik i regnet. Jag var tvungen att köra en hel del på E4:an men efter några riktigt vidriga jordvägar dagen innan kändes det helt okej. Värre var vädret och backarna. Efter några berg, en del avstigningar för att leda cykeln och en stunds gråtande kom jag till slut dyngsur fram till Docksta vandrarhem & camping. Det är jättefint här. Billigt rum, varmt vatten i duschen (och gratis vatten! Jag minns fortfarande det sugigaste stället någonsin: Värnäs camping), element och varma täcken. Nu äter jag frukost i det gemensamma köket och ska snart packa ihop väskorna. Att boka rum här var typ det bästa jag gjort. Jag hade en tältplats ordnad men i regnet kändes det här alternativet givet (Tack ändå Stefan!)

Det är nästan 14 mil till Sundsvall härifrån. Jag kommer inte orka dit ikväll. Benen gör för ont, regnet kommer regna för mycket. Jag kanske får försöka hitta ett boende längs vägen, eller så tältar jag om det klarnar upp i kväll. Vill inte tänka på det nu.

13 juni 2013

Redan ändrade planer

Jag kan inte cykla 7 mil ikväll. Jag tänker inte, orkar inte. Docksta vandrarhem och camping ligger kanske 5 mil härifrån och nu har jag bokat ett rum. Morgondagens alldeles för långa sträcka får jag titta på i morgon. Hörs då.

Ö-vik

Jag sitter på exakt samma ställe som jag satt förra året, med exakt samma magont som då. Just nu är den här resan inte ett dugg rolig.

Idag vaknade jag utanför Örnsköldsviks flygplats. Jag trodde att jag skulle vakna av mig själv vid 8, 9-tiden så jag hade inte ställt nån klocka. Såklart vaknade jag inte vid 8. Vad tror jag egentligen? 12:00 började jag cykla mot Örnsköldsvik för att köpa mat, kolla cykelvägar med turistbyrån, ladda batterier och pumpa däcken på en bensinmack. Däckens ventiler visade sig vara för konstiga för att pumpas, turistinformationsmänniskorna hade inga magiska cykelvägar att visa upp (de var dock väldigt trevliga) och efter att ha slängt i mig lite mat letade jag sen internet i nästan en timme. Jag har inte gått tillbaka till förra årets Ö-viks-post här på bloggen men jag tror att jag gjorde exakt samma upptäckt då. Internet existerar endast på Waynes Coffee.

Nu är vägen klar. Jag vet inte vad jag tänkte när jag trodde att jag skulle kunna cykla från Nordmaling till Sundsvall på två dagar, som den ursprungliga planen var. Som tur är insåg jag det idiotiska i går eftermiddag och cyklade vidare några mil till efter Nordmaling. Idag cyklade jag ett par mil in till Örnsköldsvik och nu ska jag cykla härifrån. Klockan är  halv fem och det bästa vore om jag lyckades ta mig ner till Kramfors typ. Då har jag bara 10 mil kvar till Alnö i morgon. Kramfors ligger dock cirka 7 mil bort. Klockan är halv fem, det regnar, jag har sju mil att cykla. Jag vill inte.

12 juni 2013

Umeå - Örnsköldsviks flygplats typ

Alldeles för trött för att skriva nåt roligt. Tältet är uppe, nu ska jag försöka sova. Cyklade typ 1000 mil idag!

11 juni 2013

Stockholm - Umeå

Saker som kan gå fel när man ska flyga med cykel:
  • Pedalerna kan sitta så hårt så att man inte får av dem.
  • Cykelkartongen kan vara för liten.
  • Man kan glömma ta ut luften ur däcken innan man tejpar igen kartongen.
Skills som kan vara bra att ha när man sätter ihop en cykel efter flygtur:
  • Veta hur ventilerna på däcken fungerar och hur man ska pumpa däcken med den nya cykelpumpen.
En allmänt bra skill att ha när man cyklar i nya områden, exempelvis Umeå:
  • Förmåga att läsa kartor.
Igår kväll kom jag hem till ett (för länge sedan) dukat bort hos Frida och Haseeb. Umeå är lika trevligt som förra året och sällskapet fantastiskt. Den här gången fick jag en hel dag tillsammans med värdinnan. Tyvärr har den mest gått åt till att fixa det sista inför cyklingen som börjar på allvar i morgon men Frida ser ganska glad ut så jag tror det varit okej.

Planen är alltså att i morgon cykla söderut så långt jag orkar och sen tälta. Dagen efter upprepas samma sak och så tält igen. Om det regnar för mycket andra dagen (vilket rapporterna säger att det ska) kanske jag skiter i allt och tar in på vandrarhem. Om jag hittar nåt. Tredje dagen blir förhoppningsvis en kort cykling till kompis i Sundsvall. Kommer försöka uppdatera bloggen dagligen och vara tillgänglig på telefon alltid. Om jag blir uppäten av en björn kan ni kanske hitta min kropp genom att identifiera platsen på kartan här på bloggen. Vi får hoppas att batterierna räcker till det.

10 juni 2013

Språklektion, Umeå

YOLO. Chillax. Och så norrländskt "jo" på inandning. Och nu "dricker vi sönder".

Hej då Stockholm, hej Sverige!

Sitter på pendeln mot Arlanda. Känner mig förväntansfull men oväntat ynklig. De senaste två dagarna har jag fått ordentlig resfeber och inte velat lämna alla jag tycker om här i Stockholm. Lyckligtvis fick jag träffa båda syskonen igår kväll, Martina kom hem från San Francisco precis i tid för att hinna med en middag med mig och Benjamin. Nu på morgonen höll min vän Ralle mig sällskap på väg till Södra station. Det har varit skönt att inte vara ensam.

Jag tror den här klumpen i magen släpper snart. Ser ju faktiskt fram emot det här också. Frida, snart är jag hemma hos dig i Umeå!