27 apr. 2013

Check, check och halvcheck!

Jag har köpt en ny cykel! Tyvärr vet jag inte vad det var för nån men jag ska berätta mer när jag får den nästa vecka. Försäljaren använde ord som "pigg", "snabb" och "rolig". Jag kommer ha ganska mycket blåmärken och skrapsår närmsta tiden.

Jag har köpt en ny telefon! Det är en Nexus 4 och den kommer med sin magiska karta leda mig genom landet ännu bättre än min gamla Nexus 1:a. Nu när jag tänker på det så inser jag att jag aldrig skulle kunna ha cyklat förra året utan min Android. Tack Martina för den!

Och så har jag ju börjat med planeringen inför sommaren, som ni ser här till höger. Hållpunkterna hittills är:
1. Midsommar i Dådran (har inte kollat med värdfamiljen än dock...)
2. Rollerderby-festivalen i Malmö.
Jag har fritt spelrum att planera som jag vill innan/mellan/efter de datumen. Den här gången ska jag stanna längre på alla ställen jag känner folk så resan kommer gå lite långsammare.

Nu är det bara resten kvar att fixa!

23 apr. 2013

2013

Snart ska jag börja planera inför sommarens cykling. I slutet på förra årets resa skrev jag ett inlägg där jag var orolig att glömma bort hur givande det var att cykla genom Sverige. Jag var rädd att jag skulle glömma hur bra det hade känts och hur mäktigt det var att ta sig igenom landet för egen maskin. Jag hoppades på att jag skulle göra en ny cykling nu i sommar men trodde inte egentligen att det skulle bli av. Det visade sig att min oro var obefogad. Ända sen jag kom tillbaka har jag tänkt på nästa gång och nu är det dags att sätta igång med planerandet!

Så, vad är det jag behöver göra? Tyvärr har jag ju faktiskt glömt den biten. Jag måste i alla fall köpa en ny cykel. Jag älskar min Skeppshult men den har börjat uppvisa tydliga tecken på att den vill låta bli Sverigeresan i år. En kompis hjälper mig i detta nu att ta beslut angående vilken cykel jag behöver. Jag har ju fortarande ingen koll på cyklar, egentligen. Sen borde jag ju börja planera rutten. Tänkte att jag nog skulle göra en kortare resa i år och kanske inte åka längre söderut än Småland. Nu har jag dock precis fått reda på att det är nån slags Roller Derby-festival i Malmö och/eller Halmstad i juli och det verkar ju fett så jag måste nog ta mig ner dit ändå. Så måste jag kolla vilka jag kan bo hos också. Och kolla vilka datum jag kan vara borta. Och boka flyg. Och lära mig meka med nya cykeln. Och köpa cykelväskor. Och kanske en kamera. Och träna upp konditionen. Och...

Sen. Jag gör det sen.