17 maj 2012

Okunnig, fattig och grenlös

Martin på Gamla Stans cykel har lovat att lära mig det jag behöver kunna om min cykel inför resan. Martin är en underbar människa! Jag ska komma förbi nån morgon men gärna ringa innan för att kolla så att de inte har för mycket att göra. Han la till - lite långsamt med mild röst - att han nog behövde lite tid så att han kunde vara pedagogisk. Man kan tolka det som att han fått intrycket att jag är totalt okunnig, ohändig och antagligen inte kommer fatta nånting av det han visar. Jag väljer att tro att han nog bara vill spendera extra tid med mig för att jag är så fantastiskt trevlig.

Jag gick på shoppingtur igår med EmmaLi för att köpa regnbyxor men hittade inga som kändes bra och som jag har råd med. Insåg när jag var i butiken att jag behöver några saker jag inte riktigt har tänkt på tidigare, som cykelhandskar och kanske en keps, men jag ska kolla om mamma har sånt innan jag köper det. Min mamma har magiska lådor i sin lägenhet där allt i hela världen får plats. I nån av lådorna finns säkert nåt av det jag behöver. Under shoppingturen hittade jag i alla fall ett par tajts. Min budget tillät mig inte att köpa äkta cykelbyxor så detta är nån slags generiska träningsbyxor i så tunt material så att de nästan är genomskinliga. Säljaren på Intersport påpekade att de inte är till för cykling och att han inte kan garantera att de håller i grenen. Det blir intressant att undersöka!

14 maj 2012

Cykel for dummies

För andra gången har cykeln nu hämtats från Gamla Stans Cykel. Jag lämnade in den från början för att den oftast inte lyckades växla ner från 3:ans växel. När jag fick tillbaka den fungerade allt som det skulle... typ. Under 8-milscyklingen hände det igen ett par gånger så jag gav tillbaka den. De hittade inte felet men rengjorde och smorde eh, växellådan? Heter det så för cyklar? Nu är det bara att hoppas på att allt fungerar.

Måste börja ta tag i det här med att lära mig hur cykeln fungerar. Jag vet ju inte ens vad jag borde kunna. Att byta däck känns som en bra kunskap att ha. Jag har hört att man kan spänna kedjor på cyklar så det kanske är nåt jag borde kunna också. Sen vet jag inget mer. Undrar om de på Gamla Stans Cykel kan ge en lektion?